Indiaanse barcecue. Klik hier om dit venster te sluiten

Barbecue
op zijn
Tapoeyers

Ons woord barbecue komt van het indiaanse woord barbacòa.
De indianen waren dus de uitvinders van de barbecue.
Als je naar de smullende Tapoeyers op dit plaatje uit 1557 kijkt, snap je dat meteen...

 

Met eigen ogen gezien

"Een van de indianen slaat de gevangene achter op zijn hoofd, zodat zijn hersens eruitspatten. Onmiddelijk pakken de vrouwen de dode op en stropen zijn huid af. Daarna worden de benen en de armen eraf gehakt en boven het vuur gelegd."

"Vervolgens wordt de rug losgemaakt van de voorkant van het lichaam. De ingewanden worden gekookt en van het vocht maken de vrouwen een dunne brei, die zij Mingau noemen, en die door de kinderen als lekkernij wordt verorberd."

"Daarna worden de ingewanden en ook het vlees van het hoofd gegeten. De hersenen en de tong zijn speciaal voor de kinderen bestemd. Ik heb dit alles met eigen ogen gezien."

Uit "Waarachtige beschrijving van het land van de Wilden in de Nieuwe Wereld",
door Hans Staden van Homberg (uit 1557)