Lesmateriaal voor het onderwijs

Opeengepakte scholieren

StarHoeveel ruimte had een slaaf op een slavenschip?

Slavenhaler is geschikt voor uiteenlopende onderwijsprojecten. Deze spannende historische jeugdroman biedt aanknopingspunten bij onderwerpen als slavernij, slavenhandel, Nederlandse koloniale expansie, (rassen-)discriminatie en vriendschap.

In de praktijk blijkt dat het boek geschikt is voor basisschool vanaf groep 7, tot en met de derde klas van het voortgezet onderwijs.

boeien die slaven droegenHulp

Scholen ontwikkelen vaak zelf projecten rond het boek. Deze website biedt leerlingen concrete hulp bij het maken van een werkstuk of leesverslag, en feitelijke informatie over slavernij en slavenhandel.

Schrijver op bezoek

Klik hier voor de website van de stichting Schrijvers School SamenlevingRuggenberg komt ook in de klas op bezoek, als de school dat wil. Grote delen van het boek zijn gebaseerd op feiten. In de klas laat hij dat zien, hij vertelt over het onderzoek dat hij voor het boek heeft gedaan en neemt bijzondere voorwerpen mee uit de periode waarin het boek speelt. Hij is aangesloten bij de stichting Schrijvers School Samenleving (SSS).

Klik hier voor de website van de Stichting Lezen in Belgie Lezingen in België zijn ook mogelijk, ook met subsidie. De auteur heeft hiervoor speciale afspraken met de Stichting Lezen in België. Meer informatie op www.stichtinglezen.be of neem contact op via telefoonnummer 02.201.00.32 in Antwerpen.

De auteur kan benaderd worden voor vragen. Stuur een mailtje via deze pagina.

Gele scheidingslijn