Het verraad van Waterdunen Het verraad van
Waterdunen

Vond je Slavenhaler een mooi boek? Hou je van spannende boeken over vroeger?

Lees dan ook Het verraad van Waterdunen, Robs razendspannende jeugdroman over weeskinderen in de Tachtigjarige Oorlog.

De Griffeljury bekroonde dit boek met een Vlag & Wimpel. Zij noemde het boek rauw, origineel en bloedstollend.

Verkocht

Leef mee met Robbe, die door zijn oom aan een wrede Spaanse soldaat wordt verkocht. En met Lo, die met drie andere meiden probeert te overleven - door te roven en te moorden.

Vlucht mee naar Waterdunen, dat kleine eiland voor de Zeeuwse kust dat bij slecht weer onder water loopt. Huiver als de kinderen aan het water - en aan de Spanjaarden - proberen te ontsnappen.

Duizenden lezers hebben al kennisgemaakt met het keiharde leven van deze weeskinderen, die te maken krijgen met wraakzuchtige Spaanse soldaten, met stormvloeden en sneeuw - en met verraad.

Als je dit boek begint te lezen, laat het je niet meer los. Je sluit de hoofdpersonen in je hart, en je legt het pas weg als je weet hoe het met hen afloopt... Geloof je het niet? Lees dan de recensies.


Manhatan Manhatan

En nu is er ook Manhatan, net zo spannend als Robs andere boeken.

Manhatan speelt zich af in Amerika, in het jaar 1643.

Op Manhatan, een eiland, hebben de Nederlanders een kolonie gesticht. Peye, een jongen uit Amsterdam, wil er wraaknemen op zijn vader, die hem in de steek heeft gelaten.

De jongen wordt van de dood gered door Waupatukway, een indiaans meisje.

Wanhoop

Tijdens een gevecht raakt het meisje levensgevaarlijk gewond. Peye is de wanhoop nabij.

Dan voegt de slavenjongen Manuel zich bij de twee. Hij is op de vlucht, maar vertelt niet waarom.

De drie komen terecht in Nieuw-Amsterdam. Daar is de wrede Willem Kieft de baas. Kieft wil de indianen uitroeien. Hij veroordeelt Waupatukway ter dood. Kunnen Peye en Manuel haar nog redden?ijsbarbaar IJsbarbaar

Ook IJsbarbaar is ongelofelijk spannend. Het verscheen in november 2011.

In 1624 brengt een zware storm een Nederlands schip naar de oostkust van Groenland. De zeelieden gaan er aan wal, zien een dorpje, stelen er de huiden.

Er breekt een gevecht uit met de Inuit en de Nederlanders ontvoeren twee mensen, onder wie een jongen.

Waargebeurd

Over die jongen gaat die boek. Rob Ruggenberg heeft dit onbekende, maar waargebeurde verhaal omgewerkt tot een razendspannend jeugdboek. Je volgt Nunôk, want zo heet die jongen, op zijn tocht door Nederland. Hij ontsnapt aan dieven, moordenaars en gewetenloze dokters.

Nunôk wil ten koste van alles terug naar Groenland, met in zijn zak een westers apparaat dat hij onderweg heeft gestolen en dat het leven van zijn meisje op Groenland voor altijd zal veranderen.

Walvisvaarders

Zijn enige kans ligt bij de walvisvaarders die elke zomer naar het hoge Noorden vertrekken om daar op walvissen te gaan jagen. De walvisjagers denken dat ze Nunôk goed kunnen gebruiken...

Op dit boek daalde een prijzenregen neer. Het won een Vlag en Wimpel van de Griffeljury, en daarna ook nog eens de Prijs van de Jonge Jury, waarmee het werd gekozen als beste jeugdboek van 2013.Hirado De boogschutter
van Hirado

Ook De boogschutter van Hirado is gebaseerd op echte mensen en ware gebeurtenissen.

In Japan vechten een jongen uit Veere en een Japans meisje voor hun leven. De boogschutter van Hirado vertelt het hartverscheurende verhaal van de verboden liefde van Reyer voor Sakura, de dochter van een samoerai uit Hirado.

Daar, in het uiterste zuidwesten van Japan, heeft de VOC een gigantische handelpost gebouwd, en leert Reyer het vak van koopman. Zijn leermeesters denken alleen aan geldverdienen en macht.

Stinkende echtgenoot

Reyers baas trouwt met Sakura, een jong meisje dat door haar vader naar de VOC-kooplieden wordt gestuurd. Ze haat haar stinkende echtgenoot en alles loopt fout.

In dit oude Japan, vol christenvervolgingen, list en geweld riskeert Reyer alles om het leven van het meisje te redden. Hij gebruikt daarbij de yumi, de extreem lange Japanse boog waarmee een zoon van een Chinese piraat hem leert schieten.Ook als e-book

Alle boeken zijn ook digitaal verkrijgbaar als e-books.